Пиян петел с картофи

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Иноватор
264
1k
575
438
03/09/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 033
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Петлето се слага да ври в подсолена вода. Оставя се да ври поне 20 минути след завирането. Трябва хубаво да се изпени, като бялата пяна се отстранява с лъжичка.

След като петлето се охлади, се маже отвътре и отвън с масло. Отново и отвътре и отвън се намазва добре със сол и червен пипер.

Използва се тава за пияно пиле. Чашката предназначена за бира се пълни с бира. Върху чашката се нанизва петлето с краката на долу (ако нямате тава за пияно пиле, може да се използва бутилка 500 мл бира или кенче).

Картофите се обелват и измиват. Режат се на половинки. Слагат се в тавичката. Овкусяват се със сол и масло. Поливат се с 1/2 ч.ч. вода.

Фурната се загрява на 150°C. Пече се около час и половина и два часа.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар