Пилешко с бял сос

Дима Николова
Дима Николова
Новак
26/02/2013
"Вкусно пилешко изкушение с разкошен сос - ето на това му казваме перфектният обяд "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо31 186
  • Преглеждания за месеца255
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилето в голяма тенджера, след което извадете и охладете. Отстранете кожата, костите и нарежете месото на парчета. Подправете със сол и черен пипер.

Запържете лука в олиото до златисто. Добавете чесъна и запържете за още малко. Поръсете със сол и черен пипер и добавете брашното, разбъркайте и след малко постепенно долейте прясното мляко при непрекъснато бъркане.

Смесете в подходяща тава пилешкото, пресния лук, тиквичките, гъбите и залейте соса. Поръсете с кашкавала и изпечете в предварително загряна фурна на 200 градуса за 40 минути. Поднесете пилешкото с бял сос топло.

Рейтинг

5 9
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар