Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на тиган»Пилешко бутче със зеленчуци и ориз

Пилешко бутче със зеленчуци и ориз

Пилешко бутче със зеленчуци и ориз
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 бр.
  • ориз - 1 к. ч.
  • лук - 1 глава
  • зеленчуци - 1 к. ч. моркови и грах
  • чушка - 1 средна червена
  • зелен фасул - 1 шепа замразен
  • царевица - 1 шепа
  • сол
  • магданоз
  • риган
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • доматена паста - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се пилешкото бутче, охладено се обезкостява и накъсва на парченца. Загрява се олио, запържваме ситно нарязан лук, морков, чушка, грах с един черпак от пилешкия бульон.

Когато зеленчуците омекнат се сипва оризът да се позапържи и се прибавя доматена паста, пушен червен пипер, сол, черен пипер и подправките. Налива се вода и от бульона да покрие продуктите.

Прибавя се пилешкото месо, замразени фасул и царевица. Овкусява се с подправки и оставяме на тих огън да се готви докато остане на мазнина и оризът е готов.

Сервираме порция поръсена с нарязан магданоз и люти чушки. Лесен и вкусен обяд за двама!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: