Качамак с диви гъби

Храна за ДушатаХрана за Душата
Дарт Вейдър
392
1
11
05/09/2018
"Качамак, достоен и за най-изисканата трапеза "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо960
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

За да поширате яйцето загрейте в тенджера вода до температура близка до кипене. Добавете оцет. Разбъркайте бързо водата, за да се завихри, и пуснете яйцето в центъра на „вихрушката“. Не бъркайте, оставете яйцето, докато белтъкът се сготви, а жълтъкът остане мек.

В тиган задушете в мазнина нарязаните на ситно гъби и магданоз. Добавете риган и мащерка. Отделете си няколко гъбки, за да гарнирате ястието накрая.

Добавете церевичния грис към гъбите и бъркайте, докато грисът се запържи и зрънцата му се отделят едно от друго. Добавете прясното мляко, намалете котлона и продължете да бъркате сместа до сгъстяване.

Пригответе заливката като запържите в тиган маслото и пушения червен пипер.

Сервирайте вече готовия качамак в чиния, поставяте яйцето в средата и гарнирайте с натрошено краве сирене и гъби. Накрая залейте със запърженото маслото с пушен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар