Тортиля Калцоне

05/09/2018
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 318
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Бобът и царевицата се изцеждат. Чушката се нарязва на малки кубченца. Доматът се измива и нарязва на ситно.

Чесънът се почиства и пресира на пресичка. В тиган се слага олио да загрее. Добавя се лукът да се запържи. Добавя се каймата и чесънът.

Разбърква се, докато каймата стане на едри късчета. Добавя се домата, като трябва малко да поизври сокчето му. Добавят се бобът, царевицата и чушката. Разбърква се.

Овкусява се с кимион, черен пипер. Добавя се сол на вкус. Разбърква се. Тортилите се слагат в тавичка. Плънката се разпределя по равно в средата на тортилите.

Поръсва се с малко чили. Крайчетата на тортилята се намазват с малко водичка и се затваря като калцоне. Топеното сирене се нарязва на филийки. Нарежда се върху тортилите. Слага се във фурната, за да се запече.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар