Винаги сполучлив кекс с какао

09/09/2018
"Избрани рецепти из рубриката Кекс за душата - Винаги сполучлив кекс с какао "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 264
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чашата, която използвах, е с вместимост 250 мл.

Включваме фурната на 160 градуса с вентилатор и слагаме решетката на най-ниското ниво, но не на дъното на фурната.

Ако фурната ви няма вентилатор се включва на 250 градуса. Чукваме яйцата и разбиваме за 1 минута с миксера, като след това добавяме захарта и ванилията.

Разбиваме минимум 5 минути на максимална степен на миксера, докато се получи пухкав крем.

Олиото добавяме след това и продължаваме с разбиването, като прибавяме и киселото мляко и разбъркваме още малко.

В съд смесваме брашното и бакпулвера, разбъркваме добре и с шпатулата разбъркваме до получаването на гладък и пухкав крем.

Изливаме половината от готовата смес във формата, която предварително сме намазали с масло или олио и сме я поръсили с брашно.

Добавяме към останалата половина какаото и разбъркваме, като изсипваме върху бялата, като не разбъркваме, а оставяме така.

Поставяме във фурната и оставяме на същите градуси, ако е с вентилатор, а ако няма намаляваме на 180 градуса. Печем минимум 1 час.

Вадим кекса от фурната, изчакваме 5 минути и докато е още топъл го изваждаме от формата. Поръсваме с топинг от горски плодове.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар