Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на тестото. Активирайте маята, като я разтворите в хладка вода заедно със захарта и 2-3 с.л. брашно.
Пресейте брашното и направете кладенче. В него изсипете активираната вече мая, зехтина и солта. Замесете меко тесто.
Покрийте го с кърпа и го оставете да втаса за 30 минути, докато удвои обема си.
През това време си пригответе зеленчуците. Нарежете чушките на кубчета.
Броколите и бейби морковите потопете за кратко във вряща вода. След това веднага охладете под течаща студена вода.
Настържете домата и го сложете на котлон за кратко, колкото да се сгъсти. Прибавете към него малко захар, сол и черен пипер на вкус и нарязания пресен босилек.
Нарежете и топеното сирене и моцарелата.
Отрежете 1/3 от втасалото вече тесто и го разточете с кръгла форма (30 см) върху набрашнен плот.
Поставете го в тавата. От останалото тесто късайте топчета с размер на орех, като във всяко поставяте по парче топено сирене. Наредете ги по края на тавата.
Разпределете доматения сос в основата на питката. Отгоре наредете зеленчуците. Върху тях сложете останалото топено сирене и моцарелата.
Намажете топчетата със зехтин и оставете да втаса отново за 15-20 минути.
Печете пълнената питка в загряна фурна на 180 градуса с вентилатор за 30 минути.
Пълнената питка със сирена и зеленчуци е готова.
Коментари