Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Печени пилешки дробчета върху канапе от зеленчуци

Печени пилешки дробчета върху канапе от зеленчуци

Печени пилешки дробчета върху канапе от зеленчуци
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр.
  • пиперки - 1 бр. червена + 1 зелена
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • пилешки дробчета - 700 г
  • соев сос - 1 с.л.
  • пикантина - зеленчукова
  • олио
  • брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре зеленчуците.

Морковите нарязваме на колелца, а пиперките - на едри ленти, лука също на едро.

Почистваме пилешките дробчета и измиваме.

В съд поставяме соевия сос и пикантината, като разбъркваме добре.

Прибавяме дробчетата и оставяме така за около 30 минути.

През това време готовите нарязани зеленчуци поставяме в тава. Поръсваме с олио, разбъркваме и поставяме във фурната.

Към тях добавяме и малко водичка.

След около 20-25 минути върху тях поставяме и пилешките дробчета, които предварително сме оваляли в брашно.

Отново поставяме във фурната и печем до готовност на дробчетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: