Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Таратор»Розов таратор с цвекло

Розов таратор с цвекло

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Ех, какво знаем ние за правенето на таратор .... ами всичко"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 глава
  • краставица - 1 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • орехи - 80 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете краставицата на ленти с помощта на белачка. Сложете я в купа и я овкусете със сол и зехтин.

Запечете орехите в тиган, след което ги накълцайте на ситно. Добавете изпечените ядки и ситно нарязания чесън към краставицата и разбъркайте.

Обелете и нарежете цвеклото на дребно. Пасирайте го и отцедете сока от него. Смесете киселото мляко със сока от цвекло.

Изсипете сместа в подходяща чиния, подредете краставиците отгоре и поръсете със зехтин.

Нарежете копъра на ситно, декорирайте и сервирайте таратора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: