Запеканка с яйца и коприва на фурна

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор301641
12/09/2018
"Свежа коприва и яйца, към които са добавени ароматни подправки, а резултатът е повече от вкусен "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 444
  • Преглеждания за месеца102
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквичките и с белачката режем на много тънки и фини кръгчета - лесен начин, подобно на беленето, можем да режем с белачката толкова фино, колкото с нож ще ни бъде трудно.

Лука нарязваме на средно големи шайби, които раздробяваме, и те сами се отделят на извити лентички. Почистваме червените чушки от семките. С остър нож ги режем на много фини шайби-кръгчета по цялата окръжност на чушката.

Измиваме добре копривата и ако е набрана направо от градината, можем направо да я нарежем, но ако е купена, е препоръчетелно преди това да я попарим с гореща вода.

Смесваме всички зеленчуци и копривата ги разбъркваме заедно с две от яйцата (като предварително яйцата сме ги разбъркали с помощта на вилица, в отделна купичка до образуване на лека пяна, за да се смесят добре белтъците и жълтъците им).

Тази смес разстиламе в намазнена тавичка и намазваме с третото яйце. Печем на 200 градуса за около 30-35 минути.

Сервираме, докато е топло. Много подходящо да се поднася със свеж таратор (с настъргана краставица, за да може тараторът да се пие). Градински шарено и прекрасно ароматно!

Чудно Вкусно! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар