Кюфтенца от червена леща с домашна лютеница

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
11/09/2018
"Взимате леща и правите вкусни кюфтенца - това е истинска кулинарна магия "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 502
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Сварете лещата. Настържете тиквичката и отцедете течността. Настържете кашкавала. Нарежете магданоза на ситно. Изцедете вече сварената леща и я сложете в купа, добавете тиквичката, магданоза, кашкавала, брашното и овкусете с къри, куркума, черен пипер и сол. Разбъркайте добре сместа и оформете кюфтенца с ръце.

Загрейте малко олио в тиган. Сложете в три отделни купи брашното, разбитите яйца и галетата. Оваляйте кюфтенцата първо в брашното, после в яйцата и накрая в галетата. Пържете кюфтенцата, докато панировката придобие златист цвят.

За лютеницата нарежете чушките, доматите, лука и чесъна на ситно и ги сложете да се задушават в силно загрят тиган със зехтин. Когато течността от зеленчуците се изпари, добавете захар и сол.

Сервирайте кюфтенцата в чиния и гарнирайте с готовата лютеница.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар