Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Лозови сарми със стафиди и гъби

Лозови сарми със стафиди и гъби

Храна за ДушатаХрана за Душата
Администратор
3923k2k2k
12/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Изкуството да приготвиш вкусно постни сармички си има своите заклети почитатели в наше и ваше лице"

Необходими Продукти

  • ориз - 100 г жасминов
  • лозови листа - 20 - 25 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • кисело мляко - 200 г
  • стафиди - 20 - 30 г
  • гъби - 5 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио
  • копър - 20 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чесъна и лука и ги задушете в загрят тиган с олио.

Изчистете и нарежете на ситно гъбите заедно със стафидите и ги добавете в тигана. Овкусете със сол, черен пипер и ситно нарязан копър.

Прибавете жасминовия ориз и запържете, докато зрънцата станат прозрачни. Залейте с чаша вода и изчакайте да изври.

Междувременно почистете и пригответе лозовите листа. Когато плънката е готова, завийте сърмите и ги подредете в тенджера. Похлупете ги плътно с чиния и ги оставете да врят на котлона около 30 минути.

Сервирайте лозовите сарми като гарнирате с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: