Начин на приготвяне
Покрийте дъното на правоъгълна тава с лист хартия за печене. Подредете корите една върху друга, като поръсите всяка със захар и канела. Изпечете ги във фурна, предварително загрята на 180° C за няколко минути, докато станат златисти.
За плънката обелете и почистете ябълките. Нарежете ги на кубчета и ги сложете в загрят тиган с масло. Добавете кората на лимона, нарязана на ситно лютата чушка, канелата и стафидите. Накрая прибавете и ваниловата захар и фламбирайте с ром.
Извадете изпечените кори от фурната, разчупете ги и поръсете с пудра захар всеки лист. Сглобете десерта като редувате пласт кори, пласт ябълки.
Гарнирайте готовия пай с топка ванилов сладолед.