Соеви хапки с карфиол и яйца

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
754
3k
4k
858
2
14/09/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене25 мин.
Общо35 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо252
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • соеви хапки - 100 г
  • карфиол - 2 шепи начупен
  • червени чушки - 4 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • хималайска сол - 1 ч.л. фина
  • шарлан
  • вода - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като заври водата, слагаме да се варят соевите хапки и начупения на малки бонзайчета карфиол заедно с 1/2 ч.л. сол. Като се сварят за 10 минути, ги отцеждаме от водата.

В тиган (с керамично покритие) загряваме малко шарлана, прибавяме към него на средно ситно нарязаните червени чушки, захлупваме ги с капак и ги оставяме така докато омекнат.

Добавяме към тях изцедените соеви хапки и карфиол, разбъркваме ги заедно и след малко сипваме двете разбъркани яйца.

Разбъркваме всичко равномерно. Добият ли яйцата плътност и хубав светло-жълт цвят, значи сме готови.

Разпределяме в 2 порции и поднасяме топло. Невероятно ароматно, плътно и засищащо.

Здравословно и чудно вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар