Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кренвиршки»Кренвиршки с бекон и чубрица

Кренвиршки с бекон и чубрица

Кренвиршки с бекон и чубрица
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
25/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Просто перфектните кренвиршки - за закуска или за когато и да е през целия ден"

Необходими Продукти

  • мая - 20 г
  • вода - 60 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр. без жълтъка
  • брашно - 600 г
  • кренвирши - 2 бр.
  • чубрица - сушена за поръсване
  • бекон - 4 ленти
  • семена - микс за поръcване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошаваме маята в хладка вода със захарта и оставяме да бухне за 10 минути.

Сипва се в средата на брашното, добавяме белтъка на яйцето, топло прясно мляко, сол, олио и замесваме средно меко тесто. Покрива се с фолио и оставяме да втаса за 40 минути.

Кренвиршът се срязва на парчета. Готовото тесто се разделя на 2 части. Всяка се разточва на правоъгълник две педи.

Поръсваме с ронена чубрица и притискаме с длани да залепне. Нареждат се две ленти бекон, върху тях парчета кренвирш.

С нож се правят разрези от едната страна и навиваме на руло, което се реже на 4 кренвиршки. Така се оформя и останалото тесто. Нареждат се в тава върху хартия за печене.

Намазваме с разбит жълтък с 1 с. л. прясно мляко и поръсваме семена. Печем в загрята фурна 180 градуса около 20-25 минути до златисто.

Кренвиршките с бекон и чубрица са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: