Начин на приготвяне
Подтогвяме удобна тортена чиния в правоъгълна или кръгла форма, в зависимост от блатовете, които сме избрали. Слагаме първия блат и го сиропираме със сок от компота (като преди това сме разделили компота от плодовете).
Следва намазването на блата с част от шоколадовия крем. Той се приготвя, като се смесят течният шоколад и заквасената сметана (ако шоколадът не е достатъчно течен може да се затопли в микровълновата).
Кремът се бърка до получаване на хомогенна смес и с него се маже блатът. После върху блата се редят парченцата банани. Процедурата се повтаря и при следващия блат, но вместо банани слагаме нарязаните череши от компота (оставяме част от черешите за украса).
Последният блат мажем с остатъка от крема и отгоре украсяваме с черешите, като преди това изтръгваме костилките от тях. Тортата се оставя да престои в хладилник минимум 5-6 часа, за да стегне. Най-добра за поднасяне е на следващия ден.