Начин на приготвяне
Скумрията се изчиства (отстранете главите опашките и вътрешностите), измива и се нарежда в тава.
В купа се смесват зехтинът, оцетът, универсалната подправка и пресованият чесън. Всичко се разбива с телена бъркалка.
Във всяка риба (в коремчетата) се слага по една супена лъжица от маринатата, а с останалата се поливат рибите отгоре.
Тавата се завива с алуминиево фолио и се поставя в хладилник за няколко часа. Най-добре да се приготви от вечерта за следващия ден на обед или вечеря.
Пече се с фолио около 20 минути в предварително загрята фурна, без да се добавя никаква вода. Отстранете фолиото и запечете още 5 мин.
Рибата се получава сочна и уникално вкусна. Сервирайте с гарнитура по желание и резен лимон.
Добър апетит!