Соленки с лимец и семена

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор340871
16/09/2018
"Много вкуснички и още по-здравословни "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо718
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд, достатъчно дълбок, сипваме брашната - лимецовото и пълнозърнестото. Добавяме към тях яйцата и содата, която активираме с домашния оцет.

Овкусяваме с хималайската сол и шарлана.

С малко водичка замесваме меко тесто. Оформяме топчета, които леко сплескваме между дланите.

И полепваме по горната повърхност на кръгчетата семената: няколко със слънчогледови семки; няколко със сусам и други няколко - с маково думи.

Намазваме с шарлан, подготвената за тях тавичка. Подреждаме ги в нея на малко разстояние и ги слагаме да се печат около 10-15 минути на 200 градуса.

Поднасяме ги топли! Пухкави и хрупкави!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Потребител#215390
Соленките изглеждат вкусни , ще пробвам рецептата
0
0