Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Веган пастет от гъби и лук

Веган пастет от гъби и лук

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3252k8108392
Веган пастет от гъби и лук
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 4
16/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 6 - 7 големи
  • магданоз - пресни листа от
  • зехтин - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и чесъна, изплакнете гъбите. Запържете лука до прозрачно, добавете гъбите и разбъркайте.

След като течността от гъбите се изпари, добавете чесъна, малко сол и разбъркайте и задушавайте още една минута.

Прехвърлете всичко в кухненски робот, добавете магданоз и блендирайте на едро или по-ситно по ваш вкус, както желаете.

Ако е необходимо, сe добавя още сол.

Лесен и вкусен пастет, който може да се използва за сандвичи, като добавка към паста и салати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: