Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Веган орехов пастет с гъби и карфиол

Веган орехов пастет с гъби и карфиол

Веган орехов пастет с гъби и карфиол
Снимка: Илиана Първанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Невероятно вкусен орехов пастет с гъби, който препоръчваме на всички"

Необходими Продукти

  • печурки - 6 - 7 бр. /или 2 шепи нарязани/
  • карфиол - 1/2 ч.ч. начупен
  • лук - 1 бр. малка глава
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • джинджифил - 1 щипка на прах
  • соев сос - 1 с.л. непълна
  • шарлан - около 2 с.л.(слънчогледово масло)
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Невероятно вкусен веган пастет с горски вкусови нюанси на гъбки и орехи.

В тиган с керамично незалепващо покритие загряваме 1 с.л. шарлан и сипваме нарязаните гъби (полски печурки), лука и начупения карфиол.

Подправяме с 2-3 щипки хималайска сол и щипка черен пипер. Разбъркваме, поставяме капака и оставяме да се готвят за около 10-15 минути, докато омекнат, като от време на време разбъркваме.

След като ароматни зеленчуци са готови, ги сипваме в малката кана на мощен нутрибулет или блендер (с пасатор също се получава много добре) и добавяме половин чаена чаша начупени орехи.

Подправяме с хималайска сол – 1-2 щипки (на вкус), щипка смлян черен пипер, щипка джинджифил на прах, 1 с.л. соев сос и 1 с.л. шарлан – нерафинирано студено пресовано слънчогледово масло.

Блендираме / смиламе 1-2 минутки до гъста нежна текстура на домашния пастет.

Поднасяме любимия веган орехов пастет с гъби и карфиол, с домашно изпечени питки, хляб с квас, пълнозърнести крекери, печени филийки или др.

Чудно вкусно предложение за веган предястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: