Начин на приготвяне
Свинският дроб се почиства и измива. Нарязва се на парчета и се залива с гореща вода, колкото да го покрие за десетина минути.
Изцежда се от водата и се залива със сока от два буркана кисели краставички, който трябва да го залива.
В сока от киселите краставички има всичко необходимо, за да се овкуси дроба. Оставя се за 30 минути и след това хубаво се изцежда.
В тиган с незалепващо покритие се загрява олиото и маслото, пускат се за кратко цели обелени и леко сцепени през средата скилидки чесън, докато леко покафенеят и си пуснат аромата, след което се изваждат.
В мазнината се изпържва на порции дробът, обръща се и се прехвърля за кратко върху домакинска хартия, за да се изцеди от излишната мазнина.
Поръсва се със сол и прясно смлян черен пипер преди поднасянето.
Сервира се в компанията на свежа салатка по избор.
Пърженият бързо маринован дроб е много вкусен.