Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пържен бързо маринован дроб

Пържен бързо маринован дроб

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пържен бързо маринован дроб
Снимка: Зори
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3
"Когато си го мариновал предварително, наистина става супер"

Необходими Продукти

  • свински дроб - 600 г
  • кисели краставички - сока от 2 буркана
  • олио - 60 мл
  • масло - 80 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • черен пипер - 1/4 ч.л. смлян
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският дроб се почиства и измива. Нарязва се на парчета и се залива с гореща вода, колкото да го покрие за десетина минути.

Изцежда се от водата и се залива със сока от два буркана кисели краставички, който трябва да го залива.

В сока от киселите краставички има всичко необходимо, за да се овкуси дроба. Оставя се за 30 минути и след това хубаво се изцежда.

В тиган с незалепващо покритие се загрява олиото и маслото, пускат се за кратко цели обелени и леко сцепени през средата скилидки чесън, докато леко покафенеят и си пуснат аромата, след което се изваждат.

В мазнината се изпържва на порции дробът, обръща се и се прехвърля за кратко върху домакинска хартия, за да се изцеди от излишната мазнина.

Поръсва се със сол и прясно смлян черен пипер преди поднасянето.

Сервира се в компанията на свежа салатка по избор.

Пърженият бързо маринован дроб е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: