Агнешко чеверме

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
05/03/2013
"Не си ли опитал вкусно агнешко чеверме, не си живял "
Приготвяне30 мин.
Готвене200 мин.
Общо230 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо27 778
  • Преглеждания за месеца212
  • Преглеждания за седмицата52
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агне - 1 цяло, по - тлъсто
  • сол
  • мазнина - лой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкорменото и измито под течаща вода агне се подсушава и се натърква добре със сол.

Коремният отвор се зашива и се набожда на дървен шиш.

Шишът се закрепва на 2 чатала и се върти бавно на 25-30 см от жарта.

Пече се така около 3-4 часа. По време на печенето агнето се намазва от време на време с набодена на пръчка лой.

По този начин се предпазва да не прегори.

Ще познаете, че агнешкото чеверме е опечено, като при набождане на месото около плешката излиза бял сок.

Готовото агне се вади и се накъсва при поднасяне.

По желание към края на печенето може да топвате лойта в червен пипер и така да мажете агнето.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Йорданка Тасева
е то в рецептата има сол, джоджена да съгласна съм
1
0
Ваня Георгиева
На агнешкото и ярешкото джоджена поне за мен е задължителен.
1
0
Adriyana - Adi
Adriyana - Adi
28.02.2016 17:21
аз поне сол бих сложила
0
0