Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Крем Карамел»Домашен Флан с бял хляб

Домашен Флан с бял хляб

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k6k1
Домашен Флан с бял хляб
Снимка: marcheva14
2 / 5
26/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Ако ви остане хляб у дома, оползотворете филийките в домашен флан - цялото семейство ще се удиви от идеята ви"

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр.
  • захар - 200 г кристална
  • прясно мляко - 850 мл
  • хляб - 300 г от франзела
  • лимонова кора - 1 с.л. настъргана
  • захар - 100 г за карамел
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 180 градуса.

Дълбока и широка форма за печене.

Първо се приготвя карамелът. В касерола се изсипва захарта по рецепта за карамела. Стопява се до карамелизирането ѝ.

Излива се във формата и се разпределя из стените ѝ. Последното е важно и идеята е при обръщане на флана стените му да са в карамел.

Добре е франзелата да е преседяла поне два дни, да е по-стара, за да може да попие добре млякото.

Първо се нарязва на кубчета и се залива с цялото мляко. Добре се разбърква, за да се напоят кубчетата хляб. Ако се прецени, че млякото не е достатъчно, може да се добавят още няколко супени лъжици.

Разбиват се яйцата с телена бъркалка, добавя се лимоновата кора, захарта. Сместа се излива върху хлебните кубчета. Разбърква се много добре. Цялата смес се изсипва във формата върху карамела, да е почти до горе изпълнена.

Пече се на водна баня на 180 градуса за около 60 мин. Отгоре трябва хубаво да се запече. В зависимост от фурната може да се пече повече или по-малко.

Изважда се фурната и се оставя за кратко да се охлади. Обръща се върху подходяща чиния. Сервира се с топка сметана или сладолед.

Източник: Recetas de cocina

Много често ми остава хляб и съответно се изхвърля. Намерих точната рецепта за флан с малко поостарял бял хляб. Получи се много добър сладкиш, сочен и с чудесен вкус от карамела.

Домашният Флан с бял хляб е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: