Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сръбски бял хляб

Сръбски бял хляб

Boki LazicBoki Lazic
Готвач
12130462
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Сръбски бял хляб
Снимка: Lenka
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Вече усещаме мириса на прясно изпечен хляб от фурната ..."

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • мая - 15 г
  • вода - 500 мл
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чаша сложете маята и захарта и малко мляко, разбъркайте и оставете за 10 минути да втаса.

Сложете брашно в купа, добавете разбитата мая, олиото, оцета, солта.

Замесете тестото и го оставете да втаса половин час.

Разделете тестото за белия хляб на две части и направете топки от тези две части.

Разточете тестото на дебел щрудел.

Оставете да престои 30 минути.

Печете сръбския бял хляб на 200 °C за 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: