Селска яхния със свинско месо

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач179463522
21/09/2018
"Не позволявайте на вкусните селски гозби да потънат в забрава - дори и в големия град те имат място на трапезата ни "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 663
  • Преглеждания за месеца3155
  • Преглеждания за седмицата1249
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • свинска плешка - 500 - 600 г
  • мазнина - 4 с.л. растителна
  • картофи - 4 - 5 големи
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 голям
  • чушки - 2 бр., най - добре червена и зелена
  • люти чушки - 2 бр. / по желание /
  • домати - 2 добре узрели
  • джоджен - 5 - 6 стръка или 1 с.л. изсушен
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л. градинска
  • черен пипер - ½ ч.л. смлян
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки, картофите се нарязват на едри парчета, лукът, морковът, чушките и джодженът се нарязват на ситно, доматите се настъргват.

В добре загрятата мазнина се запечатват за около 2 минути хапките месо. Изваждат се. В същия съд се задушават морковът, чушките и лукът.

Добавят се брашното и червеният пипер. След кратко запържване се доливат 2 ч.ч. гореща вода и доматите.

Разбърква се добре. Добавят се месото, картофите и всички подправки. Посолява се.

Къкри около 30 минути под капак. Ако има и селски хляб за топене всичко ще е много вкусно.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар