Кисели краставички заляти с марината

24/09/2018
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 281
  • Преглеждания за месеца514
  • Преглеждания за седмицата149
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • корнишони
  • марината
  • сол - 1 ч.ч.
  • захар - 4 ч.ч.
  • оцет - 4 ч.ч.
  • вода - 9 ч.ч.
  • аспирин - по 1 бр. в буркан
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • хардал
  • бахар
  • лук
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме си марината, като в дълбок съд изсипваме водата, оцета, захарта и солта.

Оставяме на котлона да заври докато се разтопи захарта.

Предварително сме си измили краставичките и сме ги почистили добре.

Във всеки буркан поставяме по един аспирин, както и черен пипер, дафинов лист, хардал, бахар и нарязваме по малко лук. Нареждаме си и краставичките.

След като маринатата е готова, докато е още топла я изливаме върху наредените краставички, запечатваме с капачки и обръщаме.

Бурканите не се варят, а след като изстинат се прибират на хладно за зимата.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар