Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Пияна, пълнена свинска плешка

Пияна, пълнена свинска плешка

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Пияна, пълнена свинска плешка3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
155 мин.
Порции
4
"Ето така си представяме идеалното ястие - крехко свинско месо с ароматен сос и апетитна плънка!"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 1 кг или шол
  • сол
  • черен пипер
  • бял пипер
  • за мариноването
  • вино - 200 мл
  • ракия - 60 мл
  • соев сос - няколко с.л.
  • горчица - 1 с.л. или повече
  • кетчуп - 1 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • за шпиковане
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • маслини - на око
  • ядки - една шепа по избор
  • кисели краставички
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от излишни тлъстини. Разрежете го на пеперуда, така че да може да се разтвори, да се напълни в последствие и да се завие на руло. Обилно поръсете със сол и черен пипер.

Смесете и разбийте добре всички продукти за маринатата. Полейте месото и го оставете да се маринова за няколко часа на студено, като го обръщате от време на време.

След това го напълнете в нарязаните тънко лук, моркови, кисели краставички по желание, маслини, и ядки и завийте на стегнато руло. Ако не се задържам може да го забодете с клечки.

Сложете го в добре подмазнена тава. Полейте със струйка олио и сипете в тавата по-голямата част от останалата марината. Покрийте с фолио и сложете да се пече за час и половина. След това махнете фолиото, намажете с маринатата и запечете до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
511
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Страхотна рецепта. Аз към маринатата добавям и една лъжица мед - добавя вкус и омекотява.
30.12.2022 11:11
Атанасова
Атанасова
стана много вкусно,благодаря
24.01.2016 20:10
1
Здравко Златев
Здравко Златев
сигурно ще е доста вкусно...Ще го пробвам
15.05.2013 11:12