Туршия мариновани сливи

ЗорицаЗорицаГуру94525829234
27/09/2018
"Да не се бърка с компот или сладко - това е ТУРШИЯ и е уникално вкусна "
Приготвяне15 мин.
Готвене4 мин.
Общо19 мин.
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо584
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на всеки буркан се налива до чертата оцет, добавя се супена лъжица захар, 1 чаена лъжица сол, 6 зърна черен пипер, 2 - 3 зърна бахар, по 1 кафена лъжичка синапено семе, кориандър и кимион, 1 цветче копър, скилидка чесън, ивичка от лютата чушка (ако не е много люта може и цяла).

Предварително измитите сливи се надупчват на няколко места с клечка за зъби и се нареждат плътно в бурканите.

Между сливите се слага дафинов лист, а върху тях още едно цветче копър.

Допълва се с вода и бурканите се затварят с предварително изварени винтови капачки.

Прехвърлят се в тенджера с постлана на дъното дебела кърпа. Заливат се със студена вода, която трябва да покрива 2-3 пръста над капачките.

След като водата заври "под ключ", се засичат 3 - 4 минути и бурканите се изваждат с щипка от врящата вода.

Обръщат се с капачките надолу.

След като изстинат, се прибират на тъмно и хладно място.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар