Начин на приготвяне
За блата разбивате яйцата заедно с меда и постепенно добавяте кокосовото брашно заедно с бакпулвера и канелата.
В отделна купа настъргвате ябълките и изстисквате от сока. Към течната смес добавяте ябълките и разбърквате добре. Получената смес разстилате на тънки върху хартия за печене.
Пече се на 200 градуса за около 60 мин.
През това време приготвяте крема, като с пасатор разбивате изварата заедно с киселото мляко, меда и ванилиите.
В чопър нарязвате орехите до желаната големина и ги добавяте към сместа. След като блатът е готов, намазвате равномерно с крема и навивате внимателно на руло.
Оставя се в хладилника за час да стегне и е готово за поднасяне.
Коментари
За по-малко от 40 мин. "блата" ми изгоря.... съответно не става за нищо....нито да се отлепи от хартията за печене, камо ли да се завие на руло.