Торта Гараш без брашно и сметана

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър90610322
27/09/2018
"Един по-лек вариант на любимата ни торта Гараш, който ще ви накара да ахнете от възхита "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 160
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

  • белтъци - 9 бр.
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1/2 ч.ч. фина
  • орехи - 300 г смлени
  • крем
  • жълтъци - 9 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч. фина или пудра
  • банани - 2 - 3 бр. големи, зрели
  • авокадо - 1 зряло, голямо
  • черен шоколад - 200 г кувертюр
  • кокос - за украса
  • какао - 1 - 2 с.л. холандско, при нужда
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците на сняг заедно с щипка сол. Когато се захванат, започнете да добавяте постепенно захарта. Разбийте ги добре до твърди и лъскави връхчета.

Смелете орехите, прибавяйте ги на части към белтъците и внимателно хомогенизирайте с помощта на шпатула, като бъркате бавно, за да не спаднат белтъците.

От сместа може да получите 3 блата за 24 см тавичка или 5-6, ако ползвате по-малка форма с отлепящи се стени. Всеки блат се пече върху хартия за печене, която е и намазана с малко олио, защото иначе залепва. Блатовете се пекат до леко покафеняване за около 5 минути всеки на 180 градуса.

За крема разбийте много добре жълтъците на водна баня със захарта. Добавете при непрекъснато разбиване разтопения шоколад, както и пюрираните банани и авокадо. Ако кремът ви се стори рядък, добавете 1 с.л. какао. Имайте предвид, че кремът трябва да престои в хладилника за 1-2 часа, където се стяга.

Във формата се слага първи блат, маже се с крем и така до последния блат. Най-отгоре тортата се маже равномерно с крема и се поръсва с кокосови стърготини.

Оставете да престои поне няколко часа в хладилника, преди да я поднесете.

Получава се много лека и вкусна торта Гараш без никакво брашно и млечни продукти.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар