Пърженица с лук, сирене и яйца

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
28/09/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 713
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме лука, измиваме и нарязваме.

В подходящ съд за пържене (използваме тиган или касерола) наливаме олиото. Слагаме лука, щипка сол и малко вода (за да омекне по-хубаво лукът).

Задушаваме и като изври течността, запържваме добре и прибавяме кетчуп или доматено пюре, черен пипер на вкус, чубрица на вкус и захар.

Сипваме и натрошено сирене. Разбъркваме и като се смесят съставките, дръпваме съда от котлона.

В отделна купичка разбиваме яйцата (2 бр.) и изливаме при лука. Разбъркваме добре и слагаме отново на котлона. Пържим до сгъстяване.

Сервираме пърженицата топла или охладена с нарязани ситно свежи листа магданоз и цяла люта пиперка.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар