Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Задушено ароматно свинско месо

Задушено ароматно свинско месо

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Задушено ароматно свинско месо
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
2
"Никак няма да преувеличим, ако кажем, че това свинско направо се топи в устата"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г (бузи или врат)
  • лук - 150 г (1 глава)
  • чесън - 7 скилидки
  • олио - 50 мл
  • бяло вино - 200 мл ароматно
  • вода - 400 мл
  • телешки бульон - 1 кубче
  • розмарин - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • пушен пипер - 1/2 ч.л.
  • кайенски пипер - 1 сухо чушле
  • черен пипер - 1 - 2 щипки, млян + за натъркване на месото
  • дафинов лист - 2 бр.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от излишни ципи и мазнина по повърхността. Натъркайте с черен пипер и оставете на стайна температура, докато дойде време то да бъде използвано.

Нарежете лука и чесъна на едро и ги задушете в олиото до омекване, около 10 минути на умерен огън.

Сипете виното и гответе на отворен капак 1 минута, за да се изпари алкохола, след това отстранете от огъня и пасирайте.

Върнете сосчето на огъня и към него прибавете дафиновите листа, розмарина, мащерката, черен пипер, червен и кайенски пипер, водата и натрошеното кубче бульон. След като течността закъкри, сложете месото и задушете за 1 час. Опитайте крехкостта на свинското и ако е нужно, продължете готвенето, докато то омекне и се окрехкоти достатъчно. Доливайте си топла водичка толкова, колкото гъсто искате да бъде сосчето ви.

Готовото ястие поднесете топло в компания с картофки или ориз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: