Начин на приготвяне
Почистете месото от излишни ципи и мазнина по повърхността. Натъркайте с черен пипер и оставете на стайна температура, докато дойде време то да бъде използвано.
Нарежете лука и чесъна на едро и ги задушете в олиото до омекване, около 10 минути на умерен огън.
Сипете виното и гответе на отворен капак 1 минута, за да се изпари алкохола, след това отстранете от огъня и пасирайте.
Върнете сосчето на огъня и към него прибавете дафиновите листа, розмарина, мащерката, черен пипер, червен и кайенски пипер, водата и натрошеното кубче бульон. След като течността закъкри, сложете месото и задушете за 1 час. Опитайте крехкостта на свинското и ако е нужно, продължете готвенето, докато то омекне и се окрехкоти достатъчно. Доливайте си топла водичка толкова, колкото гъсто искате да бъде сосчето ви.
Готовото ястие поднесете топло в компания с картофки или ориз.
Добър апетит!