Печена свинска плешка в плик

Печена свинска плешка в плик1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско плешка - 1 бр.
  • за намазването
  • соев сос - 60 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 - 3 фино пасирани скилидки
  • червен пипер - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • бяло вино - 100 мл
  • царевично нишесте - 1 с.л.
  • плик за печене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме всички съставки, които съм написала за намазването на месото, в съд, като разбъркваме добре, за да се получи гъста каша. Плешката подсушаваме с кухненска хартия и намазваме със сместа.

Така готовата плешка поставяме в плик за печене, като прибираме в хладилника за около 30 минути.

Загряваме фурната на 200 градуса.

Преди да поставим плика във фурната, го отваряме и прибавя внимателно виното и завързваме.

Поставяме тавата във фурната и оставяме да се пече на 200 градуса 15-20 минути и след това намаляваме на 160 градуса, като оставяме да се пече час и половина.

При готовност вадим тавата, плика срязваме отгоре и вадим внимателно плешката.

Плика със соса оставяме като към него изсипваме предварително размитото нишесте с малко вода.

Поставяме отново във фурната за около 5 минути.

Поднасяме с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: