Крем разядка от патладжан

01/10/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 833
  • Преглеждания за месеца314
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • патладжан - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • оцет
  • олио - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се изпичат и обелват. Аз използвах патладжани, които са зелени на цвят, заради по-малкото семки в тях.

Хубаво е след това да се оставят в гевгир известно време, за да могат да се поизцедят.

Докато се изцедят патладжаните, в касерола се загрява олиото и се оставя да поизстине.

След това се слагат в дълбок съд. Добавят се солта, оцета и чесъна. Пасира се с пасатор за кратко.

Добавяте препърженото олио постепенно, като внимавате, защото пръска от пасатора. Пасира се, докато сместа стане на крем.

Ако ви се струва малко количеството олио, може да добавите според вкуса си към разядката.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар