Кадаиф на сарми

Сирма
Сирма
Новак
11/03/2013
"Най-вкусният кадаиф ще намерите в кухнята на онзи готвач, който си е записал нашата рецепта "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 322
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • кадаиф - 500 г на сарми
  • масло - 125 г прясно
  • вода - 1.2 л (6 ч.ч.)
  • орехи - 120 г едро счукани
  • за сиропа
  • вода - 1.2 л
  • захар - 800 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подредете кадаифа в тавичка, като върху всяка сармичка поставите по малко орехови ядки.

Кадаифът се пече до златисто, след което се залива с предварително приготвения захарен сироп от захарта и водата, в който се добавя и маслото.

Изключително вкусен и любим на моето семейство.

По желание може да прибавите вместо орехи начукани шамфъстък или микс от двата вида ядки.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар