Начин на приготвяне
В купа, смесете топлата вода със захарта и маята, разбъркайте. Прибавете киселото мляко и зехтина и отново разбъркайте. Добавете половината пресято брашно със солта и бъркайте с лъжица. Постепенно добавяйте останалото брашно и замесете меко тесто.
Намажете оформеното тесто на топка, намажете го с зехтин и го завийте с чиста кърпа, оставете на топло да удвои обема си. През това време си пригответе плънката, смесете натрошеното сирене, обезкостените и нарязани маслини и зехтина, разбъркайте до получаване на кремообразна маса.
Втасалото тесто разделете на 10 топки. Всяка топка, разтеглете с пръсти на кора с правоъгълна форма, в средата на която разпределете 1 с.л. от плънката.
Двата къси края на кората завийте навътре, а от широката навийте на руло. Поставете рулцата, в тава постлана с хартия за печене с края на рулото отдолу. Направете малки и не дълбоки прорези на хлебчетата отгоре с остър нож и ги намажете обилно със зехтин.
Оставете хлебчетата да втасат отново до удвояване на обема им в нагрята на 50 градуса фурна. След което включете фурната на 200 градуса и печете за около 30 минути до готовност.
Извадете тавата и намажете хлебчетата отново със зехтин с помощта на четка, завийте ги с чиста кърпа и оставете така за около 10 минути, сервирайте топли.