Палачинкови топки с кайма и чушки

01/10/2018
Viktoriya Afzali
отViktoriya AfzaliГотвач10510112
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо122
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • палачинки - 10 дебели
  • телешка кайма - 500 г
  • червени чушки - 4 по - малки
  • червен лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • краве масло - 100 грама
  • олио - 4 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • куркума - на вкус
  • кашкавал - 200 г
  • брашно - 2 - 3 с.л. пълни
  • индийско орехче - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим сос, като разтапяме маслото с малко олио. В него прибавяме брашното и запържвам леко. Сипваме около 600-700 мл вода. Разбъркваме и овкусяваме със сол, черен пипер, индийско орехче и куркума.

След като поври 4-5 минути и се сгъсти сосът, го махаме от котлона.

Каймата размиваме с малко вода около 100 милилитра, за да няма бучки.

Почистваме зеленчуците и режем на малки кубчета.

В тиган загряваме останалата част от олиото, Изсипваме зеленчуците и задушаваме 2-3 минути, след което добавяме каймата и бъркаме хубаво, за да стане на трохи. Овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и кимион. Пържим, докато изври водата.

Намазваме тавичка с олио. Стържем кашкавал на едро ренде.

Във всяка палачинка слагаме от плънката с кайма по 2 супени лъжици, поръсваме с кашкавал и 1-2 лъжици от соса. Завиваме на топка и редим в тавата. Така пълним и останалите палачинки, като оставим по малко сос и кашкавал.

След като всички топки са подредени в тавата, поръсваме с останалия сос и отгоре слагаме кашкавал. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до запичане на кашкавала.

Сервираме топли палачинковите топки! подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар