Пухкава баница с яйца и сметана

marcheva14marcheva14Мастър Шеф99271059021
02/10/2018
"Не е трудно да приготвите пухкава баница с яйца и сметана, трудно е да я поделите с другите, защото такава вкусотия не се дели "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 833
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет
  • сирене - натрошено краве
  • олио - за поръска на корите
  • яйца - 2 бр.
  • заквасена сметана - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Тавичка за печене покрита с хартия за печене.

Корите за баница се отварят и разделят по 5 листа. Всеки лист кора се намазва с олио посредством четка. Поставя се отгоре втора кора, също се намазва, и така до 5 листа кори, поставени една върху друга. Поръсва се със сирене, количеството е по избор.

Започва се с подреждането по същия начин на следващите 5 листа и отново след 5 кора се поръсват със сирене, следва третата пачка от кори, намаслени, подредени една върху друга и се завършва със сирене натрошено.

Общо корите се навиват на руло. Нарязват се на 8 бр парчета. Оставят се настрана.

Разбиват се яйцата с вилица, добавя се заквасената сметана и се разбива, може да се ползва миксер, за да е гладка сместа.

Със супена лъжица се поставят около 2 с.л. на дъното на тавата, разпределят се и отгоре се подреждат изправени рулата едно до друго.

Отново със супена лъжица се разпределя сместа върху рулата, около 2 с.л. на руло.

Пече се на 180 градуса за около 45 мин.

Източник: fedoska.blogspot.com

Забележка: Получава се разкошна баница, лесна за направа, много сочна и пухкава. Единствената разлика е, че на дъното на тавата сложих от плънката със сметаната, така не се изсушават корите и според мен е по-добре.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар