Масленица

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
126
146
12/03/2018
"Хрупкава домашна баница с богата плънка за отличен старт на деня"
Приготвяне60 мин.
Готвене55 мин.
Общо115 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо95 198
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете гладко тесто от брашното, водата и солта. Накъсайте го на топки с големината на орехи. Намазвайте топките с олио, подреждайте ги в тава и ги оставете да починат 30 минути.

Всяка топка след това разточете на малка питка. Слепете питките по 4, като помежду им намазвайте с разтопеното масло. Всяка четворка разточете на голяма кора, която нарежете на големи парчета. Запазете само една цяла кора за покриване на масленицата.

В подмазнена тава подреждайте нарязаните парчета кори по 3-4 едно върху друго, като намазвате помежду им с разтопено масло. Поръсвате плънка от разбитите яйца и натрошеното сирене.

Накрая покрийте всичко с цялата кора. Поръсете отгоре останалото разтопено масло и малко вода.

Изпечете масленицата в загряна умерена фурна.

Рейтинг

5 11
4 5
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ваня Георгиева
В това тесто няма ли мая или някакъв набухвател?
1
0
Боро
Боро
01.10.2013 19:16
на колко големи
1
0
ceca
ceca
01.10.2013 16:57
Не разбрах как се подреждат нарязаните парчета.
24
0
нм
нм
20.12.2013 21:15
Не е ясно за тези нарязани парчета как точно се подреждат и сглобяват едно върху друго.Моля,уточнете!
22
0