Начин на приготвяне
Омесете гладко тесто от брашното, водата и солта. Накъсайте го на топки с големината на орехи. Намазвайте топките с олио, подреждайте ги в тава и ги оставете да починат 30 минути.
Всяка топка след това разточете на малка питка. Слепете питките по 4, като помежду им намазвайте с разтопеното масло. Всяка четворка разточете на голяма кора, която нарежете на големи парчета. Запазете само една цяла кора за покриване на масленицата.
В подмазнена тава подреждайте нарязаните парчета кори по 3-4 едно върху друго, като намазвате помежду им с разтопено масло. Поръсвате плънка от разбитите яйца и натрошеното сирене.
Накрая покрийте всичко с цялата кора. Поръсете отгоре останалото разтопено масло и малко вода.
Изпечете масленицата в загряна умерена фурна.
Коментари