Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Масленица

Масленица

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Масленица2 / 2
12/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
115 мин.
Порции
12
"Хрупкава домашна баница с богата плънка за отличен старт на деня"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 кг
  • вода - 500 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • масло - 300 г краве
  • за плънката
  • сирене - 300 г
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете гладко тесто от брашното, водата и солта. Накъсайте го на топки с големината на орехи. Намазвайте топките с олио, подреждайте ги в тава и ги оставете да починат 30 минути.

Всяка топка след това разточете на малка питка. Слепете питките по 4, като помежду им намазвайте с разтопеното масло. Всяка четворка разточете на голяма кора, която нарежете на големи парчета. Запазете само една цяла кора за покриване на масленицата.

В подмазнена тава подреждайте нарязаните парчета кори по 3-4 едно върху друго, като намазвате помежду им с разтопено масло. Поръсвате плънка от разбитите яйца и натрошеното сирене.

Накрая покрийте всичко с цялата кора. Поръсете отгоре останалото разтопено масло и малко вода.

Изпечете масленицата в загряна умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
511
45
33
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
В това тесто няма ли мая или някакъв набухвател?
03.08.2019 21:13
1
Боро
Боро
на колко големи
01.10.2013 19:16
1
ceca
ceca
Не разбрах как се подреждат нарязаните парчета.
01.10.2013 16:57
25
1
Покажи всички подкоментари