Богата пица с кашкавалено сърце

04/10/2018
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф8364923158
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо313
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Натрошете маята в леко затоплената водичка със захарта и оставете за няколко минути да шупне.

2. Пресейте брашното в купа и направете кладенче. В него сипете зехтина, солта и шупналата мая. Замесете гладко и еластично тесто, което оставете в покрита с кърпа купа за 30-40 минути или докато удвои обема си.

3. Оформете втасалото тесто на топка и я разточете на много тънка кора върху набрашнен плот или директно върху пласт хартия за печене.

Разпределете кашкавала, нарязан на тънки ленти, оставяйки 4-5 см. от краищата, които впоследствие прегънете навътре и запечатайте. Минете с точилката отгоре, за да сплескате и изтъните максимално. Така ще получите блат за пица с пълнеж от кашкавал.

4. Намажете повърхността на пицата с доматения сос, поръсете с риган и отгоре подредете парченца прясна моцарела и колбас. Завършете поръсвайки със зрялата моцарела.

5. Печете пицата на 220 градуса за 15 минути в предварително загрята фурна.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар