Начин на приготвяне
Намазнява се тава. Тестото се разточва с големината и формата на тавата. Слага се в тавата и се дооформя.
Блатът се намазва с доматения сок. Саламът и кренвиршът се нарязват на филийки. Нареждат се равномерно върху тестото.
Доматът се измива и нарязва на филийки. Разпределя се равномерно. Камбите се измиват и изчистват от семките.
Нарязват се на кръгчета и също се нареждат отгоре. Киселите краставички се нарязват на кубченца. Маслините се изчистват от костилките.
Топеното сирене се нарязва на кубченца. Пицата се поръсва с киселите краставички, маслините и топеното сирене. Кашкавалът се настъргва.
Пицата се поръсва с половината от кашкавала. Пече се в предварително загрята фурна.
Малко преди да се извади от фурната, се поръсва с останалата част от кашкавала.