Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Богата пица с кашкавалено сърце

Богата пица с кашкавалено сърце

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Богата пица с кашкавалено сърце
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 10
04/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Човек, който има добро сърце, със сигурност ще приготви по великолепен начин тази пица с кашкавалено сърце"

Необходими Продукти

  • кашкавал - 150 г
  • моцарела - 125 г прясна
  • моцарела - 125 г зряла
  • доматен сос - 4 - 5 с.л.
  • шунка - 120 г (или друго пушено филе)
  • риган - 1 ч.л.
  • Тесто
  • брашно - 300 г (с високо съдържание на глутен )+ за поръсване на плота и доизмесване
  • вода - 170 мл
  • зехтин - 25 мл
  • мая - 10 г жива
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете маята в леко затоплената водичка със захарта и оставете за няколко минути да шупне.

Пресейте брашното в купа и направете кладенче. В него сипете зехтина, солта и шупналата мая. Замесете гладко и еластично тесто, което оставете в покрита с кърпа купа за 30-40 минути или докато удвои обема си.

Оформете втасалото тесто на топка и я разточете на много тънка кора върху набрашнен плот или директно върху пласт хартия за печене.

Разпределете кашкавала, нарязан на тънки ленти, оставяйки 4-5 см. от краищата, които впоследствие прегънете навътре и запечатайте. Минете с точилката отгоре, за да сплескате и изтъните максимално. Така ще получите блат за пица с пълнеж от кашкавал.

Намажете повърхността на пицата с доматения сос, поръсете с риган и отгоре подредете парченца прясна моцарела и колбас. Завършете поръсвайки със зрялата моцарела.

Печете пицата на 220 градуса за 15 минути в предварително загрята фурна.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: