Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Гювечета със син домат и картофи

Гювечета със син домат и картофи

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Гювечета със син домат и картофи
Снимка: Яница Николова
1 / 3
04/10/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • картофи - 1 бр., сварен
  • олио - 4 - 5 с.л., или масло
  • топено сирене - около 100 г
  • магданоз - за поръсване
  • сол - на вкус
  • черен пипер - смлян
  • червен пипер - по желание
  • лук - 1 глава, малка
  • яйца - 3 бр.
  • кашкавал - около 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофът се обелва и нарязва на средни по големина кубчета. Сварява се в подсолена вода, до полуготовност.

Синият домат също се обелва, нарязва се на кубчета, после се посолява и оставя за 30 минути. След това се измива под течаща студена вода и отцежда добре.

В тиган се загрява олио или масло и се пържи лукът, нарязан на ситно, после се прибавя синият домат, след около 4-5 минути се прибавя свареният картоф. Разбърква се и се прибавя сиренето и черен пипер.

Сместа се разпределя в гювечета и залива със смес от настърган кашкавал и разбити яйца. Пече се на 240-250 градуса около 20 минути. Накрая се поръсва с нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: