Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Пилешки бутчета в гювеч

Пилешки бутчета в гювеч

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пилешки бутчета в гювеч
Снимка: Зори
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
6
"Ето така се хапва добре - с пилешки бутчета в гювеч, не се безпокойно - има и куп зеленчуци за разкош"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 6 бр. горни
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 3 бр.
  • чушки - 1 бр. червена + 1 жълта
  • печурки - 150 г бейби
  • грах - 200 г замразен
  • праз - 1 малък стрък, само бялата част
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват със студена вода. Прави се кашичка от червения пипер, черен пипер, кимион, олио и пресованите скилидки чесън. С маринатата се намазват хубаво бутчетата.

В леко намаслен гювеч се изсипват грахът, целите печурки (ако са по-големи, се разполовяват), обелените и нарязани картофи и морков, наситнения праз, почистените от семената и нарязани на ситно жълта и червена чушка. Поръсват се с малко сол, черен пипер и кимион, струйка олио и се разбъркват. Налива се 1 ч.ч. вода и отгоре се нареждат бутчетата.

Гювечът се похлупва и се слага в студена фурна. Фурната се загрява на 180 - 200 градуса и включен вентилатор. Пекат се около 1 час и 20 минути.

Печените бутчета се разпределят в порционни чинии, гарнират се с зеленчуците.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
С бяло вино е прекрасно
27.10.2024 11:17