Китайски пържени пелмени

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
2k
7
22/11/2018
"Китайска кухня у дома - започваме с китайски пържени пелмени и гарантираме, че ще ви харесат "
Приготвяне80 мин.
Готвене30 мин.
Общо110 мин.
Порции14
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 261
  • Преглеждания за месеца118
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • ЗА ТЕСТОТО
  • брашно - 280 г
  • вода - 150 мл
  • сол - 1 щипка
  • ЗА ПЛЪНКАТА
  • кайма - 200 г телешка
  • праз - 1 стрък, само бялата част
  • джинджифил - 1 ч.л. смлян
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • подправка за пелмени - 1 ч.л. готова китайска*
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • сол
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете брашното и солта в купа и добавете студената вода. Разбъркайте и омесете с ръце меко и еластично тесто. Добавете при необходимост още брашно или още вода. Оставете тестото да почине около 20 мин.

Направете плънката, като нарежете бялата част на праза на ситно и я добавите към каймата. Добавете подправките, сусамовото олио, овкусете със сол и омесете каймата.

Разделете тестото на 12-14 топчета. Разточете всяко на тънко кръгче.

Поставете от каймата и прихлупете на полумесец. Залепете, краищата като се опитате да налепите едната страна на плисе към другата.

Направете всички пелмени, като ги подреждате върху набрашнена повърхност.

Загрейте олиото и изпържете пелмените за по около 3-4 мин от всяка страна.

Сервирайте горещи със соев сос или друг сос за потапяне.

* Готовата китайска смес за пелмени съдържа канела, звезден анасон, шарен пипер, див копър, карамфил, джинджифил.

Цветен кухненски нож за хляб и тестени изделия-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цветен кухненски нож за хляб и тестени изделия
4.22 лв.
3.25 лв.
Виж ››

За хляба и тестените изделия ви трябва специален нож, препоръчваме ви този цветен кухненски нож, който ще улесни живота ви.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар