Начин на приготвяне
Прехвърлете водата и маслото в тенджера. Добавете и предварително настърганата тиква. Сложете на котлона и оставете да заври, като разбърквате от време на време. Щом заври, намалете огъня и оставете за още 5 мин.
След това изсипете брашното и започнете да бъркате с дървена лъжица. Ще получите гъсто тесто.
Махнете от огъня и започнете да добавяте едно по едно яйцата, като разбивате с миксер. Получената смес прехвърлете в пош.
Намаслете правоъгълна тава за печене и с помощта на поша оформете 14 еклерчета в нея.
Печете тиквените еклери а в предварително загрята фурна на 150 градуса за 15 мин, след което увеличете градусите на 180 и печете за още 15 мин.
През това време пригответе крема.
Изсипете 250 мл от прясното мляко в подходяща тенджерка. Добавете захарта и белия шоколад. Оставете да заври, като разбърквате от време на време.
След като заври, започнете да наливате на тънка струя при непрекъснато разбъркване предварително разтвореното в 100 мл прясно мляко нишесте.
Оставете на огъня за 5-10 мин (като не спирате да бъркате) или до сгъстяване на крема. Снемете от огъня и оставете да се охлади.
Напълнете готовите еклери с шоколадов крем (с помощта на шприц).