Начин на приготвяне
Цялото яйце и жълтъка разбиваме с пудра захар (1 ч.ч.).
В отделна купа смесваме кисело мляко с бакпулвер и сода за хляб. Разбъркваме и сипваме при яйчената смес.
Прибавяме и разтопена и охладена мас (1 ч.ч.), ванилия (1 бр.) и брашно, колкото е необходимо за гладко и нелепнещо тесто.
Завиваме тестото и оставяме за 15 минути на стайна температура, а после правим малки топчета, които леко издължаваме елипсовидно, притискаме с длани и слагаме от мармалада.
Прегъваме, така че мармаладът да е вътре в бисквитките.
Подреждаме в тава върху намазана с мазнина хартия за печене.
Когато приготвим и оформим всички курабии, намазваме отгоре с разбит белтък и поръсваме със смесени смлени орехи и кристална захар.
Печем на 170 градуса нагрята фурна до златисто.