Начин на приготвяне
Първо се омесва каймата с подправките и се оформят 9-10 бр. малки кюфтенца.
В тиган се загрява малко олио и се запържват от двете страни.
Картофите се обелват и нарязват на парчета като за готвене. Нарязва се на ленти чушка, лук на ситно, доматът се реже на малки кубчета.
В тенджера се загрява олио, добавя се лук и чушка да омекнат. Прибавят се картофите да се позапържат и те.
Добавя се домат, червен пушен пипер, магданоз, сол на вкус и наливаме гореща вода малко под продуктите.
Накрая добавяме и замразен грах и кюфтенцата с картофи се разбъркват добре.
Прехвърляме в тава, отгоре се разпределят кюфтенцата и печем в загрята фурна 180°C до готовност на картофите.
Добър апетит!